Home

U bent hier

Home

 

Een kerststronk zonder chocolade?

Bij Fairtrade willen we ervoor zorgen dat we met nog lang van kerststronken kunnen smullen… Die mét chocolade, welteverstaan ;-). Maar daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Cacaoboeren in West-Afrika leven onder de armoedegrens: ze verdienen 67 cent per dag. Door de vraag naar eerlijke chocolade te doen stijgen, kunnen deze cacaoboeren meer van hun cacao verkopen onder Fairtrade voorwaarden. Die voorwaarden houden in dat ze een minimumprijs krijgen voor hun cacao, en daarbovenop ook een extra bedrag dat ze kunnen investeren in broodnodige projecten in hun gemeenschap. Hoe jij kan helpen? Heel eenvoudig: door steeds chocolade mét Fairtrade label in je winkelmandje te leggen!

Een dubbele portie geluk tijdens de feestdagen

Fairtrade en feestdagen: dat zorgt voor twinkelende oogjes hier, en twinkelende oogjes bij producenten in het Zuiden! Maak een toast met een glas Fairtrade wijn en steun wijnproducenten in Zuid-Afrika. Verras je lief met een boeketje eerlijke rozen, en mensen die rozen plukken in Kenia staan een stapje verder om hun eigen toekomst uit te bouwen. En wanneer jullie met z'n allen smullen van een kerststronk met Fairtrade cacao, staan ook de families van cacaoproducenten in Ghana wat sterker. Wie zei er ook alweer dat geven leuker is dan krijgen?

Ontdek onze producten:

Op zoek naar een kerstronk, maar dan eentje die écht (h)eerlijk is? Goed nieuws: de banketbakkers bij Carrefour maken hun gebakjes met Fairtrade cacao! Zin om zelf aan het bakken te slaan? Verwerk dan zeker Fairtrade cacao in je dessert, of ga voor een ijsje van Ben & Jerry's!

Carrefour kerststronk Ben & Jerry

December is een maand om van te smullen! En bij Fairtrade nemen we zoiets nogal letterlijk: met heel veel chocolade. Delen kan, en uitdelen als cadeautje natuurlijk ook. Verras iemand met de speelse chocolade kerstboom van Tony's Chocolonely (die je trouwens ook écht in je kerstboom kan hangen!). Je vindt 'm bij Albert Heijn of Delhaize. Ga voor chocoladesnoepjes van Lidl, of kies voor de repen van Belvas. En als je drie vliegen in één klap wil slaan, dan kies je voor de chocolademuntjes van Newtree. Heerlijke chocolade, helemaal Fairtrade én met je aankoop steun je ook het wetenschappelijk onderzoek naar Parkinson. 

Lidl chocolateTony'snewtree parkinson

 

December mag dan wel de koudste maand van het jaar zijn, stiekem is ze ook de warmste. Bezoekjes brengen aan je grootouders, gezelschapsspelletjes spelen met je kroost, verloren tijd inhalen met vrienden die je al lang niet meer gezien hebt... Bij al die warme momenten horen ook warme drankjes. Letterlijk én figuurlijk: het is gezelligheid op z'n puurst, en je steunt er ook de koffie-, thee- of suikerproducenten in het Zuiden mee! Enkele ideetjes: de nieuwe Fairtrade Indonesia capsule van Nespresso, koffie uit Congo van Oxfam, thee van Hema, suikerklontjes van Candico en Mondoh en Bene koekjes bij Bioplanet

nespressocongo oxfam koffiehema thee

 

Even nood aan een healthy snack tussen al die feesten door? Check dan zeker eens de cashewnootjes van Ethiquable (ook lekker als apero!), of kies voor de bananen en physalis besjes van Delhaize

Zoveel eten, maar wat drink je daarbij? Iets (h)eerlijks natuurlijk ;-) Wat dacht je van een wijntje van Biodivino of een pintje van Mongozo voor je aperitief? En schuimwijn van Oxfam leent zich perfect voor een spetterende start van het nieuwe jaar!

Jij bent één van die gelukzakken die niet hoeft te koken tijdens de feestdagen? Kom dan zeker niet met lege handen toe en neem een boeketje eerlijke rozen van Aldi mee

Fairtrade Impact meter
Impact Meter
Wat is de impact van uw Fairtrade koffieverbruik
Fairtrade producten
Fairtrade producten
Raadpleeg de Fairtrade productendatabank
Meer Fairtrade video's
Plus de vidéos Fairtrade